TWEE DAGEN LANG NATUURFILMS: Foto-, Film- en AV-festival MADELIEF 28 en 29 september 2024

 Nog tot 23 augustus kan elke natuurfotograaf en natuurfilmliefhebber gratis meedoen aan het eerste Madelief festival, dat bovendien ruimte biedt voor audiovisuele presentaties (AV producties). Daarna sluiten de lijnen. Het hoeft geen recent materiaal te zijn.

Dit unieke festival wordt gehouden op 28 en 29 september in Spectrum Schijndel en bevat drie verschillende wedstrijden op het gebied van: foto-, film- en AV producties, doorlopende presentaties en workshops.

Dit festival is bedoeld voor elke amateurfilmer of -fotograaf die de natuur vastlegt met foto’s, video’s of AV- presentaties. ‘Madelief’ is gebaseerd op de nationale bloem van Nederland, het madeliefje.

Het festival wordt georganiseerd door de Fotobond, Filmbond NOVA en de NVBG.

Bijzonder is de één-minuut-filmwedstrijd, voor korte films zoals we die kennen van de Vroege Vogels-rubriek ‘Zelf Geschoten’. Roel Diepstraten van Vroege Vogels is aanwezig op het festival en zal aandacht besteden aan deze rubriek én aan het maken van natuurfilms. Mark Kapteijns, jury én filmmaker voor het Brabants landschap, draagt ook bij op dat onderwerp met zijn lezing.

De bekende natuur – en landschap fotografen Johan Vermeer (zaterdag) en Bas Meelker (zondag) zullen lezingen verzorgen. Het programma biedt doorlopende films en AV presentaties in meerdere zalen.

De deelname is gratis en toegankelijk voor iedereen. Je hoeft niet lid te zijn van een aangesloten club of organisatie. Lees de voorwaarden voor deelname op de website . Hier vindt u ook het programma en meer informatie.

Iedereen is vanaf 10.30 – 17.00 uur welkom op 28 en 29 september in Spectrum Schijndel. Zend vooral ook leuke natuurfilms, -foto’s of AV-presentaties in tot uiterlijk 23 augustus 2024! Kijk ook nog wat u beschikbaar heeft, het mag al bestaand materiaal zijn.

Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals workshops natuurfotografie en excursies vogels kijken op de nieuwe locatie Brouwersdam, i.s.m.Natuurfotografie.nl.

Het festival wordt ondersteund door o.a. het Brabants Landschap, Pixfactory, de Fotofabriek, Vroege Vogels, Fonds Cultuur Participatie.