Cursus Jureren vanaf 27 november

De kwaliteit van een foto kun je niet vaststellen met een rolmaat of een weegschaal.
Hoe bepaal je dan of de ene foto beter is dan een andere? Hoe kun je dat vaststellen? Hoe kun je een landschapsfoto vergelijken met een portretfoto? Kortom, hoe ga je te werk bij het jureren van foto’s als je het zo eerlijk mogelijk wilt doen?

In de Cursus Jureren leren de deelnemers om te jureren bij (onderlinge) clubwedstrijden en selecties voor clubtentoonstellingen. De cursus bestaat uit vier avonden en wordt gegeven door bondsmentor (en ervaren jurylid) Jan Nabuurs. De theorie is in praktische opdrachten verwerkt en er zijn (kleine) huiswerkopdrachten tussendoor.

Ook zal er een echte fotowedstrijd (de BOA) gejureerd worden, waarbij de uitslag (en de bespreking) openbaar zal zijn.
Aan het einde van de cursus wordt een document met tips beschikbaar gesteld. 

Let op:
Deelnemers die aan de cursus willen deelnemen dienen over een goede basiskennis van het foto bespreken te beschikken. Deze basiskennis is bijvoorbeeld opgedaan als je de cursus Fotobespreken hebt gevolgd, het boek “Over Foto’s gesproken”(Ophof/Brongers) hebt doorgewerkt of het gloednieuwe boek “Foto’s Bespreken” van Tom Meerman (nu te bestellen bij de Fotobond) hebt bestudeerd.

Het mentoraat vindt steeds plaats op woensdag vanaf 27 november van 19.30 tot 22.00 uur. De exacte data worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Inschrijven is mogelijk via deze link.

Bij te veel aanmeldingen wordt geloot wie dit mentoraat gaat volgen.

Adres: Café zaal De Paal, Hezelstraat 26, 5469 CE Erp