Fototentoonstelling in de Meander op 2 en 3 november 2024

Fotokring Sint-Michielsgestel houdt de jaarlijkse fototentoonstelling weer in de Meander op zaterdag 2 november en zondag 3 november. We exposeren weer in de raadszaal. Hier hebben we volop de ruimte voor bezoekers en de foto’s en kunnen we gezellig met elkaar in gesprek gaan.

Dit jaar tonen 13 fotografen hun persoonlijke selectie, elk op een eigen bord. We hebben samen ewerkt aan drie thema’s, namelijk het thema Evenementen, Huisdier en Ambacht. Dat leverde verrassende foto’s op. Verder zijn er foto’s van de fototocht naar Dordrecht. De rode draad ontbreekt ook dit jaar niet. Daarbij sloot elke fotograaf aan op een foto die hij van zijn voorganger kreeg. Zo ontstond een reeks van 15 foto’s met soms duidelijke associaties en soms met onverwachte wendingen. Het is aan de bezoeker om de verbanden op te sporen. In totaal zijn er ruim 130 foto’s te zien. In de muziekruimte worden op een groot digitaal scherm 8 audiovisuele producties getoond. Dat zijn korte series van beelden met muziek.

Bezoekers kunnen actief meedoen door de foto’s en AV-series te beoordelen en hun drie favorieten in beide categorieën te kiezen. De uitslag wordt zondagavond op de website van de Fotokring bekend gemaakt.

Dit jaar verloten we ook weer een ingelijste foto van de expositie. Bezoekers kunnen een of meer lootjes kopen van 1 euro om de activiteiten van onze club te ondersteunen. Ze kunnen daarbij opgeven welke foto ze willen winnen. De trekking is op zondag om 16.30 u. De tentoonstelling van Fotokring Sint-Michielsgestel is te bezoeken op zaterdag 2 november en zondag 3 november, op beide dagen van 12.00 u tot 17.00 u. in de Meander (gemeentehuis), Meanderplein 3, 5271 GC Sint-Michielsgestel. De toegang is gratis. Ingang achterom via de horeca