Foto expositie Bellus Imago, 9 en 10 november

Fotoclub Bellus Imago bestaat uit 25 enthousiaste leden die 2 avonden per maand bij elkaar komen in d’Ouw School in Oerle. Tijdens de avonden worden foto’s besproken, thema’s en diverse technieken uitgediept en in de praktijk gebracht. Zo gaan we er regelmatig op uit om samen te fotograferen, en wordt iedereen gestimuleerd in het maken van, nog betere, foto’s.

Het afgelopen jaar hebben we ons o.a. verdiept in het maken van series. Iedereen heeft zijn eigen interesses en van daaruit zijn het afgelopen jaar thema werkgroepjes ontstaan in macro- en AI fotografie.

In het 2e weekend van november is op zaterdag 9 november van 13.00u – 17.00u en zondag 10 november van 11.00u – 17.00u een selectie van de foto’s van het afgelopen jaar te zien. Tevens tonen we de resultaten van de series en die van de thema werkgroepen.

De expositie in d’Ouw School wordt op zaterdag 9 november om 13.00 u geopend met een presentatie van ongeveer een uur door Alex Timmermans. Gedurende deze presentatie is de expositie gewoon te bezoeken.

Veel mensen zijn al bekend met het bijzondere werk van Alex die uit Veldhoven komt, hij neemt je mee naar de vorige eeuw met zijn antieke houten camera waaruit hij kunstwerken te voorschijn tovert met collodium fotografie oftewel natte platen fotografie. Hij is een ware storytelling fotograaf. Met 1 foto weet hij een heel verhaal te vertellen. Hiermee heeft hij wereldwijd mensen weten te raken op toonaangevende fotografiebeurzen, exposities en galeries. Alex komt graag op onze expositie vertellen over deze wijze van fotografie en vind het leuk om dit interactief te doen a.d.h.v. vragen van de bezoekers. Heeft u ook een vraag die u graag aan Alex zou willen stellen dan kunt u deze tot uiterlijk 27 Oktober sturen naar deze mail.

Graag verwelkomen we u op onze expositie, en als altijd is de toegang gratis.